top of page

  eSkatt as

Rådgiving, taksering, prosjektledelse, matrikkelføring, kursing for eiendomsskatteprosjekter
eSkatt as

-og litt seint kanskje - men vi vil gratulere Sparebank 1 med et glitrende valg. Da Elen Østerås forlot oss til fordel for bankvirket fra 1. mai.

Ho er savna her hos oss iallfall.

Lykke til - til begge! -fra alle oss i eSkatt as

_mg_8213-red _1.jpg

eSkatt as besitter lang og solid erfaring fra prosjekter med første gangs innføring og omtakseringer for eiendomsskatt. Spennet i kommunene som har mottatt bistand er fra små kommuner med et par tusen innbyggere helt opp til Oslo kommune.

eSkatt as er stiftet i 2017 av Otto Sæterbø, jordskiftekandidat med erfaring siden 2006 med taksering av eiendommer og anlegg for eiendomsskatt.

livelogo_919598875.png
logo-huseierne.png
OM ESKATT AS
NYTT I MEDIA
PROSJEKTER 2019
Vi takserer alle typer eiendommer
Prosjekter 2020

Ålesund kommune

Ålesund er en kommune i Møre og Romsdal fylke. 1. januar 2020 ble Ålesund, SkodjeØrskogHaram og Sandøy kommuner slått sammen til Ålesund kommune. Før sammenslåingen i 2020 omfattet Ålesund kommune Ålesund (by) og store deler av tidligere Borgund kommune på flere øyer innenfor. Den mest folkerike delen av kommune ligger ytterst ved fjordsystemene på Sunnmøre og er et tjeneste- og kommunikasjonsknutepunkt for regionen. Kommunen har stort og eksportrettet næringsliv. Ålesund kommune har per 2020 i alt 66 258 innbyggere. Øy-kommunen består av 632,42 km² hvorav 607,32 km² er land og 25,1 km² er vann.

Senja kommune

Senja er en kommune i Troms og Finnmark fylke som ble etablert 1. januar 2020 ved en sammenslåing av de fire kommunene Berg, Lenvik, Torsken og Tranøy. Størsteparten av kommunen ligger på øya Senja, som er Norges nest største øy. Senja kommune har per 2020 i alt 14 851 innbyggere. Senja er kjent for sitt varierte landskap og har blitt kalt et Norge i miniatyr. Yttersiden er preget av dramatiske fjell som stuper rett ned i havet, men også av idyllisk skjærgård og flotte sandstrender. På innsiden finner man fruktbar jord og et vennlig landskap med bølgende åser og bjørkeskog. Inne i dalene ligger trivelige bygder og småbruk. Sør-Senja er berglendt med svaberg og furuskog. Kommunen består av 1 953,81 km² hvorav 1 859,68 km² er land og 94,13 km² er vann.

Prosjekter 2019

Surnadal kommune

 

Surnadal er en kommune på Nordmøre i Møre og Romsdal. I nord grenser den mot Halsa og Hemne, i øst mot Rindal, i sør mor Oppdal, og i sørvest mo mot Sunndal. Over fjorden i nordvest ligger Tingvoll kommune. Surnadal har per 2016 i alt 5 978 innbyggere. Det er flere daler i kommunen, men Surnadalen er hoveddalen. Elva Surna renner gjennom Surnadal fra Rindal og vestover for den renner ut i Surnadalsfjorden ved Surnadalsøra. Kommunen består av 1 365,31 km² hvorav 1 321,53 km² er land og 43,78 km² er vann.

Kragerø kommune

 

Kragerø er en bykommune i Telemark. Den grenser i sørvest til Risør, i vest til Gjerstad, i nordvest til Drangedal og i nordøst til Bamble. Kragerø by har per 1. januar 2018 i alt 5 417 innbyggere, mens kommunen har nesten 11000. Kragerø har 495 øyer, holmer og skjær og 4 000 fritidsboliger. Kommunen består av 305,3 km² hvorav 288,89 km² er land og 16,41 km² er vann.

Hyllestad kommune

Hyllestad er en kommune i Sogn og Fjordane. Kommunen grenser i nord mot Fjaler og i øst mot Høyanger. Sognefjorden danner grense mot Gulen kommune i sør mens Solund kommune ligger i sørvest. Folketallet i Hyllestad kommune pr. 1. januar 2017 på 1438 innbyggere. Hyllestad har blitt kjent for sin omfattende produksjon av kvernstein, en produksjon som trolig har pågått i mer enn tusen år. Kommunen består av 258,91 km² hvorav 248,05 km² er land og 10,86 km² er vann.

Vik kommune

 

Vik er en kommune i Sogn og Fjordane. Kommunen ligger midtfjords og på sørsiden av Sognefjorden, og grenser i øst til Aurland, i sør til Voss og Vaksdal, og i vest til Modalen og Høyanger. Vik har per 2014 en befolkning på 2688. Kommunen består av 833,3 km² hvorav 796 km² er land og 37,34 km² er vann.

Standarder og veiledere 2018 - 19

Vi har deltatt i prosjektgruppa for utarbeidelse av ny kostnadskatalog for transmisjonsettet sammen med SINTEF, KS Eiendomsskatteforum og Statnett

Gruppa utvides med Energi Norge - og videreføres i 2019 for uttarbeidelser kostnadskataloger for regional- og distribusjonsnettet. Vi gleder oss til fortsatt deltakelse i dette arbeidet!

Vi har hatt gleden i å delta med innspill til ulike veiledere for KS Eiendomsskatteforum. Veileder for taksering av flytende oppdrettsanlegg, taksering av bolig og fritidseiendommer og sist taksering av kraftnett.

PROSJEKTER 2020
Tidligere takseringsprosjekter

Tidligere takseringsprosjekter i ulike kommuner er listet opp under. Dersom du ønsker å snakke med noen som har kjennskap til firmaets ressurser, er det bare å ta kontakt på telefon eller epost.

Trondheim

Surnadal

Kragerø

Hyllestad

Vik i Sogn

Arendal

Berg 

Fosnes

Rana

Rendalen

Skjervøy

Steigen

Stryn

Sørfold

Tingvoll

Tinn

Torsken

Tranøy 

Vestre Slidre

Øksnes 

Sunndal 

Tinn

Skaun 

COWI AS

Underleverandør for Industritaksering AS i:

Lebesby

Nes i Akreshus

Osen 

Vaksdal

Sortland kommune

Båtsfjord kommune

Kvænangen kommune

Rendalen kommune

Stryn kommune

Øystre Slidre kommune

Kristiansand kommune (Kanalbyen)

Otto Sæterbø har i tidligere ansettelsesforhold i Geomatikk IKT AS og Norkart Geoservice AS vært involvert i prosjekter rundt taksering for eiendomsskatt  og matrikkeloppgradering i følgende kommuner:

Oslo kommune

Flora kommune

Stryn kommune

Elverum kommune

Øystre Slidre kommune

Bjugn kommune

Fosnes kommune

Tingvoll kommune

Kristiansand kommune

Tromsø kommune

Alta kommune

Ullensvang kommune

Hjartdal kommune

Birkenes kommune

Nesset kommune

Ålesund kommune

Øyer kommune

Ringsaker kommune

Voss kommune

Vefsn kommune

Voss kommune

Rendalen kommune

Midtre Gauldal kommune

Gausdal kommune

Klæbu kommune

Hyllestad kommune

TIDLIGERE JOBBER
TIDLIGERE PROSJEKTER
Trenger du mer informasjon? Ta kontakt

eSkatt as er her for å hjelpe deg. Ta kontakt via epost eller telefon.

Besøksadresse: eSkatt as, Leinbakkan 119, 7089 Heimdal

Postadresse: eSkatt as, Postboks 67, 7464 Leinstrand

epost:    post@eskatt.no

telefon:  901 82 375

KONTAKT
bottom of page